שומן טראנס - נזקים:
* אסרו לייצר אותו בארה"ב החל מ-2015.
* הקשיחות של השומן משמרת את המזון ומאריכה את חיי המדף שלו ולכן הוא טוב כלכלית לחברות המזון.
* הצריכה המומלצת שלו היא 0. גם כשמדובר על צריכה שלו ממקור חי.
-טיפ: הסתכלו על מוצר מזון בסופר... אם כתוב שהוא נוצר בתהליך שנקרא הידרוגנציה חלקית תדעו שיש בפנים כמות מסוימת של שומן טראנס (גם אם כתוב על המוצר פחות מ0.5 עדיין יש שם כמות מינימלית).
* מחקרים מראים שהגברת הצריכה של שומן טראנס ב2 אחוזים ביום מעלה סיכון למחלות לב וכלי דם בלמעלה מ20 אחוזים.
גם שומן צמחי הוא מוקשה, נדבק לכלי הדם ומזיק באופן דומה.