top of page
תמונת הסופר/תM.Ed Idan Cohen

מה הן ההשלכות הגופניות והנזקים שחלים כשמפסיקים להתאמן?

התמדה באימונים זה שם המשחק. גם מבחינה מדעית.


התמדת באימונים במשך תקופה. נכנסת לכושר קרבות מצוין והתחלת להרגיש טוב וחזק. אך כמו כל ספורטאי, פתאום מגיעה פציעה או שמשהו צץ בעבודה, בלימודים (מבחן ללמוד אליו וכו׳) ואתה בוחר לעשות הפסקה. זו טעות של רוב האוכלוסיה.

כשנכנסים לכושר משיגים כמה פרמטרים עיקריים:

  1. נפח הדם וסף חומצת חלב עולים.

  2. רמת המיטכונדריות התוך תאיות (הן אלו שאחראיות על הספקת האנרגיה) עולה ומשתפרת. * כל ההישגים הללו יורדים עוד ועוד ככל שההפסקה גדולה יותר. בין אם זו הפסקה של 10 ימים ועד הפסקה של מספר חודשים. הנזק רב.

  3. פרמטר נוסף שעולה כשנכנסים לכושר טוב, הוא סף צריכת החמצן שלכם. הפסקת אימונים למשך שבועיים, תפחית בכ-6 אחוזים מסף צריכת החמצן. הפסקה של חודשיים-שלושה, תפחית ב-20 עד 30 אחוז. זה המון.

  4. הפרמטר אולי בין החשובים ביותר לספורטאי לוחם הוא חיזוק השרירים, הרקמות, הרצועות והגידים, היכולת לספוג או לתת מכה מבלי להיפצע. כל אלו משתפרים משמעותית בתקופות אימון. אך גם הם נפגעים ונחלשים חזרה, ככל שההפסקה גדולה יותר. המשמעות של זה היא שלוחם שרגיל לדוגמה לעבוד חזק, וכעת חוזר מהפסקת אימונים, עלול להיפצע שכן ההרגל שלו לתת מכה חזקה לא תואם עם החוזק של הרקמות שלו לרגע זה (הוא יצטרך לחזור בהדרגה).

ולכן, אימונים הם לא לתקופה קצרה, בטח שלא באומנויות לחימה.

אלא הם דרך חיים קבועה עם שיפור מגמתי מתמשך.


במקרים של פציעות קלות בדרך (לדוגמה שטף דם קל כתוצאה מבעיטה, שריר תפוס, שברי מאמץ בדרגה נמוכה ועוד) - ניתן לטפל ואף להתאמן בהתאמה עם תרגילים חלופיים שאינם מעמיסים על האזור הפצוע (בהתייעצות עם גורם מקצועי).


להתייעצות עם עידן כהן, בנוגע לפציעות ספורט, אתם מוזמנים ליצור קשר באתר או לשלוח הודעה עם פירוט הפציעה, בעמוד האינסטגרם שלנו (קישור אליו בתחתית הדף).



פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page