top of page
תמונת הסופר/תM.Ed Idan Cohen

בריאות המתאמנים המתמידים לעומת לא מתמידים בתקופת הקורונה

נגיף הקורונה פגע קשות בענף הספורט, במיוחד בתקופת הסגר הראשון והשני. חדרי כושר, סטודיו וחוגים נסגרו וחלקם עברו לאימוני אונליין \ Outdoor. מחקר ישראלי בדק את בריאותם ותפקודם של 437 בני נוער. המחקר התייחס לשתי קבוצות נוער: אלו שהפסיקו להתאמן בתקופת הקורונה, לעומת אלו שהמשיכו במסגרות האונליין החלופיות לאימונים הרגילים. התוצאות הראו שאלו שהמשיכו להתאמן במסגרות האונליין, היו בעלי יכולת התאוששות גבוהה יותר, חיים אקטיביים יותר, בעלי הערכה בריאותית עצמית גבוהה יותר ובעלי שביעות רצון גבוהה יותר מהחיים (חשוב מפני שבתקופה זו אנשים רבים נכנסו לדיכאון). ההמלצה החד משמעית ממחקר זה היא להמשיך את מסגרות הספורט גם במקרים בהם המגבלות משנות את המציאות (כדוגמת מעבר לאימוני אונליין וריחוק חברתי).


תסתכלו על הספורטאים הגדולים והחזקים (בנפש). הם לא נשברים ונכנסים לדיכאון כשהמציאות משתנה והתנאים שלהם להתאמן נפגעים. הם ממשיכים במסלול שלהם תחת המגבלות.


עוד דוגמה בלחימה, היא שניתן לראות לפעמים קרב בין מישהו שמתאמן בתנאים אופטימליים כמו מכון מפואר, צוות שמכיל פיזיותרפיסט, פסיכולוג, תוספי תזונה ועוד ועוד. ונגדו יכול להגיע מישהו שמתאמן בתנאים צנועים, כמו ריצות על הר, אימון על ברזלים וכן הלאה ולנצח.


כמובן שתנאים זה אחלה, אבל בסופו של דבר מה שקובע זו משמעת עצמית ועבודה קשה. וזה העיקר שבו צריך להתמקד.



Kids Zoom training








פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page